Asumistuen leikkaus ja eläkeläiset

Rakentaessamme sivustoa huomasimme, että Argumentti.fissä on takavuosina sijainnut vastaavalla ajatuksella tehty sivusto. Poimimme sieltä parhaita paloja keskustelunavaukseksi ja tarinan juureksi.

Asumistuen leikkaus

asumistuen_leikkausAsumistuen leikkaus eläkeläisiltä on tämän Sipilän vetämän SSS-hallituksen kuningasidea Suomen talousongelmien hoitamisessa. Asumistuen leikkaus ei kuitenkaan Suomea pelasta, vaan on täysin kohtuuton heikennys sairaille, vanhoille ja vammaisille eläkeläisille ja tämän asian uutisointi on jo tähän mennessä aiheuttanut monessa eläkeläisessä stressiä ja ahdistusta.

Sipilän hallitus aikoo siis leikata eläkeläisten asumistukea 123 miljoonaa euroa tiputtamalla eläkeläiset pois heidän omasta asumistuestaan yleisen asumistuen saajiksi, jossa on tiukemmat tuensaamiskriteerit. Kuulemma tämä idea ei lähtenyt perussuomalaisilta, mutta he ovat hallituksessa sitä kuitenkin olleet hyväksymässä. Tämäkö on muka sitä politiikkaa, että hyvinvointivaltiota ei romuteta, vaan se pelastetaan ja että kaikki ihmisryhmät pidetään mukana talouden sopeuttamistoimissa?

Asumistuen leikkaus: hölmöläisen insinöörin hommaa

Tässä sen sitten näkee, kun insinööri on laitettu maata johtamaan, että millaista hölmöläisen politiikkaa sitä tehdään. Kun yhdestä kohtaa budjettia Sipilän hallitus säästää sen 123 miljoonaa euroansa niin toisaalla toimeentulotukimenot kasvavat, kun eläkeläiset siirtyvät toimeentulotuen asiakkaiksi kattaakseen elämisensä välttämättömät menot. Eihän tässä ole mitään järkeä. Siksikin koko tuo eläkeläisten asumistuen leikkaus ja korvaaminen yleisellä asumistuella pitäisi peruuttaa.

Asumistuen leikkaus: kova inhimillinen hinta – ennustan ennenaikaisen kuolleisuuden kasvavan eläkeläisten parissa

Iltalehden mielipidepalstoilla jotkut eläkeläiset kertovat aikovansa tappaa itsensä, kun Sipilän leikkurien takia rahat eivät riitä elämiseen ensi vuonna. En sitä ihmettele. Ennustankin itsemurhien ja ennenaikaisten kuolemien lisääntyvän ensi vuodesta alkaen, kun rahat eivät riitä asumiseen, ruokaan ja muuhun elämiseen sekä hoitoihin ja lääkkeisiin. Ihan kuin köyhät eläkeläiset haluttaisiin ehdoin tahdoin asettaa huonoon ja suorastaan kestämättömään tilanteeseen, jotta he kuolisivat ennenaikaisesti.

Asumistuen leikkaus: avoin vetoomus hallitukselle – tehkää edes näin jos ette päätöstänne peruuta

Koettakaa laatia Sipilän hallituksen päätös tiputtaa eläkeläiset pois omasta eläkeläisen asumistuesta yleiseen asumistukeen niin että se tehtäisiin mahdollisimman inhimillisesti, etteivät eläkeläiset joudu ahdinkoon eikä keneltäkään oteta asumistukea pois ainakaan 80 euroa enempää. Eikä myöskään yhdellä kertaa heti tammikuun alussa 2016.

Minä olen suuresti huolissani Sipilän hallituksen politiikasta eläkeläisiä kohtaan, kun näkyy mediassa laskelmia, että jopa 15% eläkeläisten tuloista viedään pois, ilmeisesti juuri sen kautta, että eläkeläisen asumistuki alennetaan yleiseksi asumistueksi.

Eikö todellakaan ole mitään muuta keinoa saada säästöä, kuin leikata muutenkin hankalassa asemassa olevilta eläkeläisiltä, jotka ovat sairaita, vammaisia ja vanhoja ihmisiä ja esim. muutto toiseen asuntoon ei ole mitenkään helppo eikä monesti halpakaan ratkaisu ja mistä niitä halpoja pieniä kopperoita edes riittää kaikille tarvitseville, vaan moni eläkeläinen joutuu asumaan vähän kalliimmassa ja isommassa kodissa?

Missään nimessä, jos tuo asumistukileikkaus toteutuu, ei saisi enää itse eläkkeitä leikata, muutenhan Sipilän hallitus kohtelisi täysin epäoikeudenmukaisesti ja kohtuuttomasti kurittaen eläkeläisten ryhmää.

Published by